Fitra facebookissa Fitra linkedinissä

Jussi Veikkanen lopettaa kilpauransa

34-vuotiaan lahtelaisen Jussi Veikkasen 11 vuoden mittainen ammattilaisura päättyy. Työt kuitenkin jatkuvat Veikkasen pitkäaikaisen tallin, ranskalaisen FDJ:n organisaatiossa. Myös uutta kirjallista tuotantoa on luvassa.

Jussi Veikkanen

Jussi Veikkanen ajautui maantiepyöräilyn pariin laskettelun ja maastopyöräilyn kautta. Nousu kotimaiselle pyöräilyhuipulle avasi näyttöpaikat Euroopassa, ja hyvien suoritusten myötä Veikkanen siirtyi ajamaan ammattilaiseksi ranskalaiseen FDJ-talliin 2005.

Veikkanen edusti koko uransa FDJ:n joukkuetta, pois lukien vuosi 2011, jolloin hän ajoi belgialaisessa Omega Pharma – Lotto –joukkueessa hyvän ystävänsä Philippe Gilbertin apumiehenä.

Veikkasen tinkimätön asenne ja valoisa luonne on auttanut joukkueessa pysymisessä, vaikka tulokset eivät sairastelujen takia ole olleet joka vuosi parhaita mahdollisia.

- Muutaman vuoden pystyin itse hyviin tuloksiin, mutta sen jälkeen siirryin apuajajaksi auttamaan joukkuetta. Tehtävä on motivoinut, sillä mikä onkaan mukavampaa kuin saada joukkuekavereilta kiitosta hyvin tehdyn työn jälkeen. Oma sijoitus ei ole siinä roolissa tärkeä, sanoo Jussi Veikkanen.

Pallopaita Tour de Francessa

kuvituskuva-veikkanen-2.jpg

Veikkasen uran tähtihetki on ehdottomasti vuoden 2009 Tour de France, ja siellä avausetapilla saavutettu mäkikiripaita.

- Kun se tapahtui vielä Ranskan kotimme lähellä ja perheeni oli seuraamassa kisaa, niin tunteet olivat huipussaan, muistelee Veikkanen.

Veikkanen ajoi uransa aikana kaikki suuret ympäriajot. Hän ajoi Italian ympäriajon seitsemästi keskeyttämättä kertaakaan. Vuonna 2008 hän oli kolmella etapilla kymmenen parhaan joukossa. Urallaan Jussi Veikkanen otti kolme ammattilaiskilpailuvoittoa.

Maantieajon Suomen mestaruuksia Veikkasella on peräti seitsemän. Lisäksi hän voittanut Suomessa henkilökohtaiset maanmestaruudet cyclocrossissa ja maastopyöräilyssä. Joukkuemestaruuksia hänellä on kuusi.

- Mukava todeta, että minulle tarjottiin töitä FDJ:ssa. Syksyn ohjelmassa on mm. joukkueenjohtajan pakollinen kurssi Sveitsissä kansainvälisen pyöräilyliiton UCI:n koulutuskeskuksessa, sanoo Jussi Veikkanen tulevaisuudestaan.

AJA kovempaa -kirja

Vuonna 2013 Fitra julkaisi Aja kovempaa! Maantiepyöräilijän käsikirjan. Veikkanen kirjoitti kirjan yhdessä Antti Hagqvistin ja Kalle Kotirannan kanssa. Kirjailijan ura saa myös jatkoa, sillä keväällä 2016 ilmestyy maastopyöräilijän käsikirja, jonka toinen tekijä on Kimmo Kananen.

(Lähde: TWD-länken)


Selaa lisää liikunta-aiheisia artikkeleita
Maastopyörissä riittää valinnanvaraa
Vinkkien avulla helposti ladulle
Vinkit suksien hankintaan
Kimmo Kanasen vinkit maastoon ja kisoihin
Tekniikkaa parantamalla juoksusta tulee taloudellisempaa
Mikael Granlund on jo nyt näyttänyt parhaillaan pelattavissa mm-kisoissa, millaisesta pelaajasta on kysymys.
Tuloksekkaan vatsatreenin ABC
Triathlonissa löytyy matkoja kaikille.
Oikea koko ja budjetti ohjaavat pyörän ostoa.
Jesse Puljujärven ohjeet nuorille kiekkoilijoille

Yhteystiedot »

FITRA Oulu
Fitra Oy
Yrttipellontie 1
90230 OULU

FITRA Lahti
Fitra Oy
Vesijärvenkatu 15, 3.krs
15140 LAHTI