Fitra facebookissa Fitra linkedInissä

MIES, JOKA HALUSI MAAILMAN LIHAKSIKKAIMMAKSI

Marko Savolainen on Suomen kaikkien aikojen tunnetuin ja arvostetuin mieskehonrakentaja. Hänestä tuli 20-vuotiaana maailman nuorin ja massiivisin ammattilaiskehonrakentaja. Marko Savolainen sai 145 kiloa painavan kehonsa ansiosta lisänimekseen ”Supermass”. Hänen tarinansa on vertaansa vailla suomalaisessa kehonrakennuksessa.

SupermassaHistory005.jpg

Markon urheilu-ura alkoi painin ja Taekwondon parissa. Hän voitti omassa ikäluokassaan Suomen mestaruuden Taekwondossa. Samaan aikaan alkoi kuitenkin rauta kutsua nuorta miestä.

”Taekwondo-salilla näin melko usein myös nuorisotalon vahtimestarin, joka oli huomattavan lihaksikas. Hän oli kuuluisan oululaisen voimailuveljessarjan Herrasten veljesten vanhin, Jouko Herranen. Jouko kävi seuraamassa meidän treenaamista silloin tällöin, enkä voinut muuta kuin ihailla hänen massiivisia lihaksiaan. Se taisi olla ensimmäinen kerta, kun minusta alkoi tuntua, että haluan myös itse lihaksikkaaksi”, Marko muistelee.

Viimeinen sysäys painojen pariin sai aikaan nuoren miehen ostama Black Belt -lehden numero, jossa oli kuva amerikkalaisesta kehonrakentajasta Danny Padillasta. Hän halusi tietää kaiken siitä, miten tullaan maailman lihaksikkaimmaksi. Marko ahmi kaiken mahdollisen tiedon ja kokeili erilaisia tekniikoita.

marko1.jpg

Franco Columbon kirjassa oli ainakin kahdeksan erilaista rintatreeniliikettä. Samoin kaikille muillekin lihaksille löytyi hänelle uusia liikkeitä. Marko teki jokaisella treenikerralla kaikki kirjassa olevat liikkeet läpi. Yhteensä lähemmäs 50 sarjaa ja koko vartalon treeni yhdellä kerralla.

“Kokeilin aivan kaikkia eri tapoja treenata. Otin mukaan uusia liikkeitä, kun niitä löysin. Jätin käyttööni vain ne metodit ja liikkeet, jotka tuntuivat toimivan juuri minulle ja minun kehooni. Jossain vaiheessa han- kin sellaisen taulukon, jossa olivat Weiderin kehittämät kaikki erikoistekniikat. Kävin ne kaikki läpi. Silloin tuli kokeiltua pakkotoistot, supersarjat, pudotussarjat ja negatiiviset toistot.”

Markon halu maailman lihaksikkaommaksi oli kova. Hän voittikin 1993 raskaan sarjan Suomen mestaruuden. Nuoren kehonrakentajan tie kulki Oulun Kuntosali 38:lta aina Helsinkiin Gold´s Gymille. Voidakseen keskittyä vain treenamiseen Marko asui jopa salin siivouskomerossa.

marko2.jpg

Markon tarina sisältää voittoja, pettymyksiä ja lukuisia loukkaantumisia, sekä uuden elämän munuaissiirränteen avulla. Aina elämäänsä intohimoisesti suhtautunut Marko ”Supermass” Savolainen on takaisin huipulla, mutta nyt valmentajana ja lisäravinneyrittäjänä. Lisänimen ”Supermass” saanut Marko painoi kilpauransa aikana 145 kiloa ja on monen silmissä yksi legendaarisimmista suomalaisista kehonrakentajista.

Marko ”Supermass” Savolainen kertoo treenisalaisuutensa sekä monivaiheisen elämänsä nousut ja laskut Supermass – Treenaa kuin legenda -uutuuskirjassa.

Kirjan löydät Fitran verkkokaupasta:

http://www.fitrakauppa.fi/supermass-treenaa-kuin-legenda-tulossa.html


Yhteystiedot »

FITRA Oulu
Fitra Oy
Yrttipellontie 1
90230 OULU

FITRA Lahti
Fitra Oy
Vesijärvenkatu 15, 3.krs
15140 LAHTI